Friday, July 4, 2008

Yrttirisottoa, naudanlihapihvejä, sipulikastiketta



Naudan lihan kallistumisen vuoksi pihvejä syödään meillä todella todella harvoin..
Örinämetallin popittelun ohessa pläräsin pitkästä aikaa keittiöraamattuani, ja bongasin sieltä lammasnoisettien ohjeen.
Sipsutin kauppaan ja hain tarvikkeet tätä ruokakokonaisuutta varten: risottoon, sipulisoosiin, ammu-noisetteihin ja appelsiinilisukkeisiin.
Risotto on parasta pitkään hautuneena, samoin sipulisoosi.
Lihismöttöset valmistuvat nopeimmin, pienen koonsa vuoksi paistoon menee vain muutama minuutti.


Yrttirisotto parmesaanilla
Raaka-aineet

1 iso keltasipuli
3 kynttä valkosipulia
3 rkl hyvää oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä
80 g pala parmesaanijuustoa
1 nippu kevätsipulia
5 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
2,5 rkl tuoretta oreganoa silputtuna
1,2 l kasvislientä
2 dl kermaa

tuoretta mustapippuria, suolaa

Ohjeet

Silppua sipuli,kevätsipulit ja valkosipulit.
Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja freesaa siinä sipulit kullanruskeiksi.
Lisää riisi ja kuullota.
Lisää kasvisliemi vähitellen ja imeytä se riiseihin.
Silppua oregano ja basilika.
Raasta parmesaanijuusto valmiiksi.
Lisää kerma kun kasvisliemi on imeytynyt riiseihin.
Hauduta sakeaksi, lisää lopuksi yrtit sekä parmesaani. Hauduta pieni hetki ja rouhi joukkoon tuoretta mustapippuria. Lisää hipsaus suolaa.


Suloinen, samettinen sipulikastike (kolmen ässän soosi)
Raaka-aineet

300 g keltasipulia
5 kynttä valkosipulia
3 dl kermaa
1 dl vettä
~2 tl hunajaa
1 kpl (iso) omena

suolaa, mustapippuria,
paprikajauhetta

voita

(nokare haluamaasi
sulatejuustoa)

Ohjeet

Silppua sipulit.
Sulata runsaasti voita kattilassa ja freesaa keltasipulit + puolet valkosipulisilpusta.
Soseuta omena.
Lisää omena sipulisilpun joukkoon.
Lisää kerma ja vesi. Hauduta sakeaksi.
Mausta kastike hunajalla, suolalla, paprikamausteella ja mustapippurilla.
Sulata lopuksi joukkoon nokare sulatejuustoa, jos tahdot.


No comments:

Post a Comment