
Jau! Blogin ulkoasua uudistettu insanitymaisemmaksi joten myös ensimmäiset päivitykset tulevat olemaan enempi insanitymaisia. (ja toivottavasti myös muut päivitykset jatkossa.)
Tässä porkkanapiirakassa oli hyvin makea ja mehevä, suorastaan kostea (pervoako?) pohja jonka päällä raikasta tuorejuustolevitettä.
Makeutusainetta kyllä, proteiinia- kyllä.
Proteiinipitoinen porkkanakku:
Raaka-aineet
2 dl vaniljan makuista
proteiinijauhoa
3 kpl kananmunan valkuaisia
250 g 0,2% vanilja exquisaa (tai
tavallista rahkaa)
1,5-2 tl nestemäistä makeutusainetta
1 tl inkivääriä
1 tl kaardemummaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
3 kpl porkkanoita
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
kuorrutus:
150 g 2% tuorejuustoa
0,5 tl nestemäistä makeutusainetta
1 tl vaniljaesanssia-sokeria tai
sokeritonta vaniljasiirappia
kanelia pinnalle
sitruunamehua kostutukseen
Ohjeet
Raasta porkkanat ja keitä vähässä nesteessä n.5min/ kunnes porkkanaraate on kypsää.
Erottele valkuaiset keltuaisista eri astioihin. Sekoita leivinjauhe + sooda proteiinijauhoihin.
Vatkaa valkuaiset, rahka ja proteiinijauho tasaiseksi seokseksi.
Mausta vaniljasiirapilla, makeutusnesteellä, inkiväärillä, kaardemummalla, kanelilla ja neilikalla.
Lisää jäähtynyt porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi. Aseta kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa n.15-20 min/ kunnes kakku saa kauniin värin pintaan.
Kumoa kakku vuoastaan ja kostuta sitruunamehulla. Anna jäähtyä täysin.
Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuustoon makeutusainetta ja vaniljasiirappia/esanssia tai vaniljasokeria. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja ripottele päälle kanelia.

No comments:
Post a Comment