Wednesday, July 16, 2008

Proteiinipitoinen porkkanakakku




Jau! Blogin ulkoasua uudistettu insanitymaisemmaksi joten myös ensimmäiset päivitykset tulevat olemaan enempi insanitymaisia. (ja toivottavasti myös muut päivitykset jatkossa.)
Tässä porkkanapiirakassa oli hyvin makea ja mehevä, suorastaan kostea (pervoako?) pohja jonka päällä raikasta tuorejuustolevitettä.
Makeutusainetta kyllä, proteiinia- kyllä.


Proteiinipitoinen porkkanakku:

Raa
ka-aineet

2 dl vaniljan makuista
proteiinijauhoa

3 kpl kananmunan valkuaisia

250 g 0,2% vanilja exquisaa (tai
tavallista rahkaa)

1,5-2 tl nestemäistä makeutusainetta

1 tl inkivääriä

1 tl kaardemummaa

0,5 tl leivinjauhetta

0,5 tl ruokasoodaa

3 kpl porkkanoita

1 tl kanelia

1 tl neilikkaa

kuorrutus:

150 g 2% tuorejuustoa

0,5 tl nestemäistä makeutusainetta

1 tl vaniljaesanssia-sokeria tai
sokeritonta vaniljasiirappia

kanelia pinnalle

sitruunamehua kostutukseen

Ohjeet

Raasta porkkanat ja keitä vähässä nesteessä n.5min/ kunnes porkkanaraate on kypsää.

Erottele valkuaiset keltuaisista eri astioihin. Sekoita leivinjauhe + sooda proteiinijauhoihin.
Vatkaa valkuaiset, rahka ja proteiinijauho tasaiseksi seokseksi.
Mausta vaniljasiirapilla, makeutusnesteellä, inkiväärillä, kaardemummalla, kanelilla ja neilikalla.
Lisää jäähtynyt porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi. Aseta kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa n.15-20 min/ kunnes kakku saa kauniin värin pintaan.

Kumoa kakku vuoastaan ja kostuta sitruunamehulla. Anna jäähtyä täysin.
Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuustoon makeutusainetta ja vaniljasiirappia/esanssia tai vaniljasokeria. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja ripottele päälle kanelia.




No comments:

Post a Comment