Tuesday, July 8, 2008

Vee niin kuin vegaanipiirakka



Ei piirakkapohjaan tarvitse aina laittaa voita mauksi, kyllä se ilmankin onnistuu!
Rukiisen sisältönsä vuoksi tämä vegaanipiiras oli myös hieman terveellisempi versio normaaleihin vehnäjauhosössöihin verrattuna. <: Täyte oli sopivasti tulinen, ei liian. Valmistus on nopeaa ja helppoa, ja kun piirakan antaa vetäytyä kylmässä on se esimerkiksi ylioppilasjuhlien tarjottavana loistava lisä. Eihän porkkananpupertajia tarvitse aina rankaista pakastevihanneksilla?

Vegaaninen piirakka

Raaka-aineet
1 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
50 g vehnä-kaura-tai ruisleseitä
1/2 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
2 rkl kylmää vettä
1 rkl oliiviöljyä

150 g keltasipulia
2 kynttä valkosipulia
75 g ananasta
150 g paprikaa
1 kpl punainen chili
3 rkl punaista pestoa*
2 rkl punaista chilitahnaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl tulista salsakastiketta

suolaa, pippuria, oreganoa

1 rkl sinistä keijua
1 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl soijakermaa

Ohjeet

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Pohja:
Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi massaksi.
Voitele lasinen piirakkavuoka sinisellä keijulla.
Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Aseta vuoka kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte:
Hienonna sipulit, valkosipuli, ananas, paprika sekä chili.
Kuumenna oliiviöljyä kattilassa ja freesaa täytteen ainekset, älä ruskista.
Sekoita kasviksiin pesto, chilipaste, tomaattipyree sekä salsakastike. Mausta pippurilla, suolalla sekä oreganolla.

Kastike:
Sulata keiju paksupohjaisessa, pinnoitetussa kattilassa, lisää jauhot. Keitä n. 1 min. Älä ruskista. Kaada joukkoon soijakerma sekä sekoita voimakkaasti. Kuumenna kastiketta muutama minuutti, ja lisää vettä jos seos näyttää liian paksulta.
Sekoita kastike kasvistäytteen joukkoon.
Kaada seos ruispohjalle sekä paista esilämmitetyssä uunissa n. 40 min.

No comments:

Post a Comment