Sunday, June 15, 2008

Valkosuklaa-rahkapiirakkaa



Rahkahan on hyvää, ja melkein terveellistäkin piirakassa. Melkein.
Rahkapiirakka pullapohjalla/valmiista pullataikinasta on helppo valmistaa, ja hyvääkin se on. Kuivatut mansikat voi jättää poiskin, mutta ne ovat kiva lisä tässä piiraassa.


Valkosuklaapiirakka
Raaka-aineet

n.200 g valmista pullataikinaa

3 kpl kananmunia
400 g rahkaa
2 dl flora vanillaa
1,5 dl sokeria
150 g kuivattua mansikkaa
2 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaata

kananmunaa voiteluun

Ohjeet

Valmista pullataikina perusohjeen mukaan tai käytä pakastepullataikinaa.
Taputtele pullataikina jauhotuin käsin leivinpaperoidun pellin pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte:
Paloittele kuivatut mansikat pieniksi paloiksi ja taputtele pullapohjan päälle.
Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa miedolla lämmöllä, tai vesihauteessa kattilassa.
Sekoita rahka munien joukkoon. Lisää flora vanilla, sokerit ja jäähtynyt valkosuklaa. Kaada täyte pullapohjan päälle. Voitele reunat munalla ja paista 200 asteessa n.20 min.
Anna piirakan jäähtyä paistamisen jälkeen.


Pääsiäisterveisin,

No comments:

Post a Comment