Thursday, June 5, 2008

Historian nopein täytekakku (ja ohjeet)



Aijaa? Eihän se nopeaa voi olla?
Kyllä voi.
Kun vieraiden tuloon on aikaa vain muutama tunti, onkin syytä miettiä ehtiikö täyskäriä väsäämään. Näillä ohjeilla sain täytekakun pöytään ennätysajassa.
Valmistusvaiheet ovat kyllä kieltämättä melkoista tuhraamista ja sähläämistä, mutta hei, lopputuloshan se on se tärkein?


Raaka-aineet

POHJA:
4 kpl munia
2 dl sokeria
2 dl kermaa (tai maitoa)
100 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria

KOSTUTUS:
1 dl valitsemaasi mehua
(omena,sitruuna..)

TÄYTE:
150 g tuorejuustoa
150 g rahkaa
150 g mansikoita
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria

KORISTELU:
3 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

250 g mansikoita
1 dl valitsemaasi mehua
1 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

koristeluun esim.
kookoshiutaleita

Ohjeet

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Jos käytät pakastemansikoita, ota täytteen mansikat lävikköön sulamaan.

Pohja:
Sulata margariini/voi ja aseta sivuun.
Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne nopeasti rikki.
Lisää pohjan loput aineet, viimeisenä jäähtynyt rasvasula.
Voitele irtopohjainen kakkuvuoka ja korppujauhota.
Kaada taikina vuokaan ja paista kypsäksi, n.30 min.

Täyte:
Valuta mansikat lävikössä ja hienonna pienemmiksi paloiksi.
Jos käytät tuoremansikoita, huuhtelu on tarpeen.
Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi.

Koristelu/kokoaminen:
Vaahdota kuorrutuksen kerma, mausta ja aseta jääkaappiin kylmään.

Halkaise valmis, jäähtynyt kakkupohja kolmeksi tai kahdeksi palaksi.
Sivele pohjapalat valitsemallasi mehulla kosteiksi, ja levitä täyte jäähtyneiden pohjapalojen päälle.
Kokoa kerroksittain.
Asettele pinnalle jäiset/kohmeiset mansikat, koristele esimerkiksi kookoshiutaleilla, hasselpähkinä-mantelirouheella tai sokerirakeilla-nonparelleilla tms.



No comments:

Post a Comment