
Siniseksi homehtunut konjakkipasta (alhaalla, kolmesta kuvasta keskimmäinen)
Raaka-aineet
1 rasia hk-ehta porsaan ohuet
hunaja-omenasuikaleet
1/2 pss kinkkusuikaleita
1 dl aurinkokuivattua tomaattia
1 iso keltasipuli,valkosipulia
1/2 rasia yrttituorejuustoa
1/2 dl majoneesiä
1 prk ruokakermaa
1 prk ranskankermaa
reilu puolet sinihomejuustopalasta
n.2 rkl hyvää konjakkia
2 viipaletta vaaleaa(kuivaa)leipää
3 rkl kurpitsansiemeniä
n.1 dl valkosipuliöljyä
mausteita
Ohjeet
Kastike:
Paloittele sipuli ja freesaa.
Lisää porsaan suikaleet ja ruskista ne.
Lisää kinkkusuikaleet,aurinkokuivattu (valutettu) tomaatti, yrttituorejuusto, majoneesi, ruoka-ja ranskankerma.
Lisää konjakkia makusi mukaan.
Murenna joukkoon sinihomejuusto ja kuumenna kastike, mausta pippurilla ja chili explosion-mausteella. (ei pakollinen.)
Tarjoile pastan kanssa, krutongeilla ja kurpitsansiemenillä koristeltuna.
Krutongit ja kurpitsan siemenet:
Kuumenna valkosipuliöljy pannussa kuumaksi.
Lisää n.1cm kertaa 1cm kokoisiksi paloiksi pilkottu leipä sekä kurpitsansiemenet.
Krutongit imevät öljyä, lisää tarvittaessa.
Kurpitsansiemenet ovat kypsiä, kun poksuminen lakkaa.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Salamipasta (ison kuvan alla, vasemmalla)
Raaka-aineet
1 pss salamisuikaleita
1 pkt koskenlaskija paprikaa
1 prk ranskankermaa
1/2 prk kapriksia
n.2 dl aurinkokuivattua tomaattia
1 kpl punasipulia
puoli punttia rucolaa
0,5 dl pinjansiemeniä
1 tlk tomaattikastiketta
maun mukaan punaviiniä
n.1 dl majoneesiä
suolaa,pippuria,timjamia
Ohjeet
Freesaa paloitellut sipulit pannulla.
Lisää pinjansiemenet, salami, rucola,paloitellut aurinkokuivatut tomaatit, kaprikset ja tomaattikastike.
Lisää myöskin ranskankerma ja sulata joukkoon koskenlaskija.
Lisää majoneesi ja punaviiniä maun mukaan. Maista.
Mausta pippurilla, suolalla ja timjamilla.
Tarjoile tuorepastan kanssa.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Bulgur-broilerikubbat ja pestopasta (iso kuva)
Raaka-aineet:
taikina:
500 g bulgursuurimoita
3 dl vettä
3 viipaletta vaaleaa leipaa
1 dl oliiviöljyä
1 iso sipuli
2 kpl punaista paprikaa
3 tl tomaattipyrettä
2 kpl tuoretta chiliä
pini nippu tuoretta minttua
3 tl hienonnettua basilikaa
0,5 tl jeeraa
0,5 tl kanelia
pippuria
täyte:
200 g broilerin jauhelihaa
1 suuri sipuli
4 rkl pinjansiemeniä
100 g aurinkokuivattua tomaattia
3 rkl öljyä
3 tl hienonnettua persiljaa
suolaa, mustapippuria,
jauhettua muskottipähkinää
Ohjeet
Taikinan valmistus:
Puhdista paprikat siemenistä ja paahda 225 asteisessa uunissa n.3min.
Hienonna sauvasekoittimella mössöksi.
Mittaa bulguri kulhoon ja lisää vesi, anna imeytyä parikymmentä minuuttia.
Kostuta leipäsiivut, lisää bulguriin yhdessä oliiviöljyn kanssa ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi.
Raasta sipuli ja lisää kulhoon.
Hienonna yrtit + chilit ja lisää paprikoiden kanssa taikinaan.
Lisää suola + mausteet ja sekoita kaikki aineet yhtenäiseksi massaksi.
Täyte:
Kuumenna öljy pannussa, lisää ensin pinjansiemenet ja ruskista kevyesti. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota kunnes alkaa kellertää. Lisää jauheliha vähitellen ja ruskista kevyesti Lisää suola, mausteet sekä hienonnettu pesilja.
Ota pala taikinaa ja pyöritä palloksi. Paina palloon kuoppa ja täytä täytteellä.
Kuumenna runsaasti öljyä pannulla ja ruskista pallukat kauttaaltaan.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Pastafarismi, täydelliseltä nimeltään Hänen nuudelisen lisäkkeensä koskettamien kirkko, pitää Lentävää Spagettihirviötä itse pyhänä Ukko Armollisena. Kirkon käsitys maailman syntymästä on pitkälti vastaava kristittyjen kanssa, joskin evoluutio ja viittaukset tähän katsotaan olevan yksi Lentävän Spagettihirviön ensimmäisistä töistä. Pastafarismin mukaan yleinen universumin pahuus johtuu merirosvojen kannan jyrkästä laskusta 1800-luvulta. Tämän vuoksi pastafarismi on piraattien keskuudessa valtauskonto. Pastafariksi kannattaa ryhtyä, koska niiden mukaan taivaassa on stripparitehdas ja oluttulivuori."

Palvokaamme Pyhää spagettihirviötä, joka meidät kaikki on syömän tulevaisuudessa.
Eläköön makarooni, tuo Pyhyyden juuri ja lähde, tuo Saatanallisen piinaava nautinto!
(tarkennettakoon, nyt ei ole kyse pornosta.)

No comments:
Post a Comment