Monday, October 29, 2007

Taas mustikkaa.. mustikkatäytekakku for beginners




Ohje on muokattu sellaiseksi, jotta myös ensikertalaiset saavat sen varmimmin onnistumaan.
Peukalo keskellä kämmentä, tai peräti jalkapohjaa? You try.
Ja tää kakku on ihan oikeesti simple ASS that ;o

Simppeli mustikkatäytekakku

Raaka-aineet

4 kpl kananmunia

munien verran sokeria

munien verran vehnäjauhoja + perunajauhoa

vaniljasokeria, leivinjauhetta

1 iso appelsiini

2 kpl sitruunaa

200 g vadelma-omenamarmeladia

2-3 dl kuohukermaa(+sokeria)

350 g mustikoita

1 dl hyytelösokeria

4 dl kermavaahtoa(+sokeria)

Ohjeet

Valmista täytekakkupohja.
Varaa kolme saman kokoista, läpinäkyvää astiaa. Riko munat yhteen astioista, ja mittaa seuraavaan astiaan munien verran sokeria. Kolmanteen astiaan mitataan jauhoja munien verran. Puolet jauhomäärästä perunajauhoja, puolet vehnäjauhoa. Sekoita n.1tl leivinjauhetta ja 1-2tl vaniljasokeria jauhojen joukkoon.
Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahdon joukkoon. Sekoita vaahto tasaiseksi puhtaalla kädellä.
Kaada taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka pohjaan on leikattu sopiva leivinpaperi ja reunat voideltu, ja korppujauhotettu. Paista 160 asteisessa uunissa alimmalla tasolla n.1h. Kokeile kypsyys coktailtikulla. Jos tikkuun jää taikinaa jatka paistamista vielä hetki. Nosta uunista, anna jäähtyä noin 5min ja kumoa ritilälle jäähtymään. Leikkaa jäähdytetty kakkupohja kolmeen osaan.

Kostukeliemi:
Puserra sitruunoiden ja appelsiinin mehu astiaan.
Kostuta kakkupohjat mehulla.

Täyttäminen:
Vaahdota täytteen kuohukerma, ja sokeroi.

Levitä 100g marmeladia alimmalle kakkupohjalle.
Peitä marmeladikerros kuohukermalla. Aseta kerman päälle toinen pohjakerros, ja levitä sille loput täytteen marmeladista. Levitä marmeladin päälle loput kuohukermasta, ja aseta päälle viimeinen kakkupohjalevy.
Aseta täytetyn kakun päälle kevyehkö paino, ja vie hetkeksi vetäytymään.
Leikkaa täytekakun reunat tasaisiksi, jos ne ovat erikokoisia.

Koristelu:
Asettele mustikat kakun päälle.
Kuumenna 2dl vettä kiehuvaksi, sekoita joukkoon hyytelösokeri, ja anna kiehahtaa.
Anna hyytelösokeriseoksen jäähtyä hetki, mutta muista sekoittaa välillä, ettei seos kuoretu.
Levitä hieman jäähtynyttä hyytelösokeriseosta mustikoiden pinnalle.
Jos hyytelösokeri hyytyy kattilaan, ennen kuin saat kakun päällystettyä, saat seoksen kuumentamalla jälleen juoksevammaksi.
Vie kakku hetkeksi hyytymään kylmään.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla, ja pursota kakun reunoille.
Vie kakku kylmään pursottelun jälkeen.

Vinkki:
*Kerma vaahtoutuu parhaiten jääkaappikylmänä.
Jos vain suinkin mahdollista, sähkövatkainten terät kannattaa huuhdella jääkylmän veden alla, ja kuivata ennen vaahdottamista. Kerma vaahtoutuu parhaiten viileässä teräsastiassa.



No comments:

Post a Comment