Friday, July 16, 2010

Perhosvaikutuksia



Kati toivoi synttärikakukseen kakkua, jonka päällä komeilisi sininen perhonen. Täytteenä mansikka-ja valkosuklaamousset. Valkosuklaamoussen tekoon on varmasti useita erilaisia valmistustapoja, mutta mie käytän aina yhtä ja tiettyä. Täytteestä tulee miun tekotavalla erittäin voimakkaasti valkosuklaisen makuinen.

Kerman vatkaaminen kuumalla kelillä sucks big time. +30c sisällä ja kermanpursotusta kakun pintaan.. Ah mikä combo. On kyllä pakko myöntää, että toista kertaa en välttämättä ainakaan samalla kermalla alkaisi kakun reunoja pursottamaan. Koetin pakastaa vatkauskulhoa ja vatkainteriä hetken ennen pursotusta, mutta eipä tuo paljoa auttanut. Oli aivan millistä kiinni, ettei kerma olisi alkanut juoksettumaan. Auttaisikohan itse kerman nopea pakastus? Hmm.


Coffin butterflies

Niin ja siitä marsipaanimaalauksesta vielä.. Perhosmaalaus oli ensimmäinen tekemäni monimutkaisempi maalaus. Vaikeatahan tuo maalaus vielä tässä vaiheessa on, kun ei oikein tarkalleen tiedä oikeita tekotapoja. Eikä miun kuvaamataidon numerokaan koskaan ole mikään kovinkaan hääppöinen ollut. :D Leikkasin ensin marsipaanista kakun pinnan kokoisen rinkulan, ja sen jälkeen "piirsin" leivinpaperille aiemmin piirretyn kuvan läpi ääriviivat marsipaanin pintaan. Käytin piirtovälineenä cocktailtikkua ja lusikan vartta(teräväkärkistä). Sen jälkeen piirsin perhosten ja yksityiskohtien ääriviivat mustalla, ja lopuksi vaan värittelin sisustat. Kuulostaa helpolta, mutta ei se todellisuudessa ole. Ainakaan miun mielestä.

Pieninä yksityiskohtina pikkurillin sormenpään kokoisia miniruusuja ja tutti frutti crushia.


"Diamonds are a girl's best friend." .. tuttifrutin makuiset timantit.


~~~~~~~~


Kuva vähän vääristää. Ei sitä moussea todellisuudessa ihan noin paljoa ole.


Valkosuklaamousse (24cm kakun väliin)
1dl kuohukermaa
150g valkosuklaata
vaniljasokeria
2dl (vispi) kermaa
tomusokeria makeutukseen

Kiehauta kerma kattilassa ja sulata valkosuklaaa joukkoon. Mausta seos vaniljasokerilla.
Anna valkosuklaamassan jähmettyä jääkaapissa täysin kylmäksi ja vatkaa se jäähtyneenä vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota vispikerma ja lisää valkosuklaaseokseen kevyesti käsin hämmentäen. Mausta tomusokerilla tarvittaessa.



No comments:

Post a Comment