Tuesday, May 5, 2009

Kuusi erilaista Arnolds donitsia ( munkkia) kotitekoisena

Munnnnnkki-pallero


ARNOLDS.
Donitsit kuorrutteella. Tosi makeaa, tosi hyvää.
Mie lusmusin ja tein ”Arnolds donitsit” munkkeina.
Ei ihan sama, mutta lähes! Kiitos nam!
Elkää vetäkö hernettä nenään (;



Vapun jälkiruoka on hirmuisen makea ja pehmeä munkki.
Munkkeja kakun päällä, munkkeja paljaaltaan.
Munkkipallona luokses pompin.

Tein jokunen hetki takaperin loistavasti vappuun soveltuvan täytekakun.
Makea suklaa-ja mansikkatäyte ja päällä suklaakuorrutus.
Täytteet ja pohjat tehty samaan tyyliin kuin synttärikakussani täällä:
http://mestattua-teuraslihaa.blogspot.com/2009/04/18-vuotis-synttareideni-tarjoilut.html

Eestä


(ja takaa) PÄÄLTÄ


Koristeena sydämen muotoisia pieniä munkkeja, reunassa lakritsanauhaa. Ostettu perinteisiltä vappumarkkinoilta ;) Ei ehkä vedä vertoja kaikkien teidän kakkugurujen ihanille vappuilmapallo- kakuille ja serpentiinikakuille, mutta tää on tätä miun soveltamista tää kakkujen vääntäminen.


Torilta ostettuja lakuja ja kermaa


I ♥ You - munkki



Kuorrutettuja munkkeja, kuorruttamattomia, raakaa taikinaa.
Kaverina simaa. Yllätyitkö?
Vegaanisiin perusmunkkeihin voi käyttää samaa pullataikinaa, jota käytetään normaaleihinkin pulliin.
Tässä linkki pullaohjeeseen:

http://mestattua-teuraslihaa.blogspot.com/2009/02/kolmen-laskiaispullan-trio-ja.html

Tein kuusi versiota munkeista harjoituksen vuoksi.
Arnoldsin koristeluita mukaillen! :

1) Pomadalla kuorrutetut munkit (Berliininmunkit)
-Koristelu arnoldsin donitseiden tyylisesti

-Ihanan makea kuorrutus
-Helposti hyvä lopputulos

2)Maitosuklaalla kuorrutetut suklaamunkit

-Sweet temptation :)

-vrt. arnoldsien suklaadonitsit (ulkonäöltä)

3) Mansikkatomusokerikuorrutuksella tehdyt munkit
-Kivaa vaihtelua

-Kinuskikissalla on tehty saman tyylisiä munkkeja tässä tovi takaperin (=

4)Kinuskimunkit kinuskikastikkeella kuorrutettuna

- Makeaa ja täydellistä

- omenahillotäytteisissä vaikuttajina arnoldsin Jammyt

5) Sokerilla kuorrutetut perusmunkit, possumunkit ( munkkipossut ) , sydämen muotoiset munkit...

- hillolla täyttäminen onnistuu ilman ns. munkkityllaakin (=

6) Wiener nougat – munkit

-Canape-kokoisia / Napostelumunkkeja

- Pinkkeihin juhliin soveltuva kuorrutus ;)

------------------------------------------------------------------------------------------------------
I heart munkki ♥ - munkki


Pallomunkki ja possumunkki


PERUS MUNKKITAKINA
(pohja kaikille munkeille!! )

Raaka-aineet

6 dl vettä tai maitoa
2 pussia kuivahiivaa
15 ml suolaa
1,75 dl sokeria
2 kpl kananmunaa
n.10 dl vehnäjauhoja
150 g voita/ margariinia
1,5 tl kardemummaa

öljyä kypsentämiseen

sokeria pintaan

Ohjeet

Valmista taikina:
Lämmitä vesi tai maito n.40 asteiseksi.
Sekoita kuivahiiva veteen, lisää suola, sokeri,kardemumma ja kananmuna.
Lisää vehnäjauhot.
Alusta taikina pehmeäksi. Jätä taikina löysemmäksi kuin normaali pullataikina, näin saat munkkeihin pehmeämmän rakenteen!
Lisää lopuksi pehmeä rasva.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
Leivo kohonnutta taikinaa jauhotetulla pöydällä muutama minuutti.
Jaa taikina 360g:n paloihin.
Pyörittele paloista tanko ja leikkaa kuuteen osaan.


Pyörittele taikinasta palloja tai esim. sydämiä / munkkipossuja.
Munkkipossut saat valmistettua niin, että kaulitset munkkipallon ovaaliksi, asetat hilloa toiselle puoliskolle ja taitat puolikuun muotoiseksi.
Painele puolikuun reunat kunnolla yhteen (jotta hillo ei tursua).
Muotoile possuksi : pyöritä neljään kulmaan "ulokkeet" sormien välissä
Anna munkkien kohota noin 20 minuuttia pellillä leivinliinan alla.
Jos haluat tehdä rinkelimunkkeja, niin valmista ne painamalla kohotettuun "pullaan" keskelle sormien avulla reikä.

Varaa työpisteeseen:
*patalaput
*kattilan kansi
*papereita pyyhkimiseen (jos öljyä roiskuu levylle)
*pelti tai lautanen jonka päällä paksu kerros talouspaperia
*reikäkauha
*kauhalle astia jonka avulla nostella munkkeja rasvasta paperille
*Iso kulho jossa sokeria (jos kuorrutat munkit sokerilla)


Uppopaisto:
Kuumenna öljy pienessä padassa.
Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.
Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.


Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.
Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jos haluat munkkeihisi hilloa, täytä munkit sokeroituina.
Laita sileää hilloa (ei sattumia/ siemeniä) pursotinpussiin, jossa teräväpäinen, n.3mm tylla tai munkkitylla.
Paina tylla munkin alareunasta sisään ja pursota hillo munkkiin.


Takinan jakamista ja kohonneita munkeloita


Friteerattua ihmistä, kiitos


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hasselpähkinämunkki


Suklaamunkit

(suloinen houkutus)

Raaka-aineet

1 annos munkkitaikinaa

1 dl kermaa
200 g fazerin sinistä tai muuta
maitosuklaata


hasselpähkinää,
strösseliä tms. koristeluun


Ohjeet

Valmista munkkitaikina ohjeen mukaan ja paista munkit.
Älä sokeroi!


Valmista suklaakuorrute:
Kiehauta kuohukerma pinnoitetussa kattilassa kierrevispilällä hämmentäen.
Siirrä kattila pois levyltä ja paloittele kerman joukkoon suklaa kokoajan hämmentäen. (jos suklaapalat eivät sula kermaan täysin, kuumenna kerma-suklaaseosta levyllä pienellä lämmöllä kokoajan hämmentäen)

Kasta munkkien toinen puoli suklaakuorrutteeseen ja vie munkit kylmään jähmettymään. Jos tahdot munkkeihin lisäksi hasselpähkinää tai nonparelleja, laita ne kuorrutteen päälle ennen jähmettymistä. :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tomusokeripurkki ja mansikkamunkki


Marimekon raitapaita - munkki


Mansikkakuorrutteiset munkit

(myös sydämet kakun päällä tehty tällä ohjeella! )
Raaka-aineet

1 annos munkkitaikinaa

3 dl mansikkatomusokeria
2 rkl vettä

Ohjeet

Valmista munkit perusohjeen mukaan.
Älä sokeroi!
Valmista kuorrute yhdistämällä mansikkatomusokeri ja vesi.
Kasta munkit kuorrutteeseen ja anna jähmettyä!


------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kinuskidonitsi ( - munkki )


Kinuskipallero - munkki ja raitapaita kinuskimunkki



Kinuskimunkit
(omenatäytteellä)
Raaka-aineet

1 annos munkkitaikinaa

2 dl fariinisokeria
2 dl kermaa


omenahilloa

Ohjeet

( Laita sileä omenahillo pursotinpussiin, jossa teräväkärkinen, ohut metallinen tylla. (n.3mm)
Paina tyllalla kuoppa munkin sisään ja pursota hilloa. )


Laita kerma ja sokeri teflon-pintaiseen kattilaan ja kuumenna, kunnes seos kiehuu.
Alenna lämpöä keskiteholle ja jatka keittämistä välillä sekoitellen n. 20 minuutin ajan.


Suorita vesilasitesti: tiputa pieni nokare kinuskia kylmään veteen.
Kaada vesi pois. Onko kinuski osittain liuennut veteen? Vai saako sen ehjänä nokareena nostettua lasin pohjalta?
Kun kinuskin saa nostettua ehjänä nokareena, on se valmista käytettäväksi.


Kasta munkit kinuskiin ja aseta lautaselle kastettu puoli ylöspäin.
Ripota pintaan hassepähkinää tai strösseliä jos tahdot!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pomada - munkki ( feikattu donitsi )


Vähän haalee perliinimunkki



Pomadamunkit / Berliininmunkit

( oiva kotiversio )

Raaka-aineet

1 annos munkkitaikinaa

3 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
1,5 rkl vettä
punaista elintarvikeväriä


täyttämiseen sileää vadelmahilloa

sulatettua valkosuklaata
koristeluun
sulatettua maitosuklaata
koristeluun


strösseliä

Ohjeet

Valmista munkit perusohjeen mukaan.
Älä sokeroi.
Pursota munkkien sisään terävällä tyllalla vadelmahilloa, josta on siivilöity siemenet pois.


Valmista kuorrute yhdistämällä tomusokeri ja vesi. Värjää kuorrutus kevyesti punaisella elintarvikevärillä.
Kasta munkit kuorrutteeseen ja ripota toiselle puolelle munkkia hieman strösseliä.
Anna jähmettyä jääkaapissa.


Koristele suklaalla:
Kaada sulatettu valkosuklaa pursotuspussiin ja sula maitosuklaa toiseen pursotuspussiin.
Leikkaa pussin päähän saksilla n.1-2mm kokoinen reikä (todella pieni! )
Pursota raidat koristeeksi munkin päälle.
Kymmenen munkin koristeluun tarvitaan n.50g sulatettua suklaata.


------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nugaatisuklaamunkki


Wiener nougat munkit
( pienet 25g munkit ovat hyviä ”fingerfoodeja” juhliin )
Raaka-aineet

1 annos munkkitaikinaa

1,5 pss wiener nougat crushia

1,5 dl kermaa
2 levyä valkosuklaata(n.250g)


( punaista elintarvikeväriä)

Ohjeet

Valmista munkkitaikina perusohjeen mukaan.
Lisää taikinaan pussillinen wienernougat crushia.
Jos haluat napostelumunkkeja, niin leivo taikinasta 25g painoisia pikkupalleroita ja kohota.
Normaalin munkin paino n.60g.
Suorita uppopaisto perusohjeen mukaan. (linkitettynä!)
Älä sokeroi munkkeja.


Valmista valkosuklaakuorrutus:


Kiehauta kuohukerma pinnoitetussa kattilassa kierrevispilällä hämmentäen.
Siirrä kattila pois levyltä ja paloittele kerman joukkoon suklaa kokoajan hämmentäen.
Siirrä kattila takaisin levylle ja sulata suklaapalat lopullisesti kerman joukkoon erittäin pienellä lämmöllä. (levy ykkösellä.)
Värjää kuorrutus halutessasi elintarvikevärillä!
Lisää puoli pussia wienernougat crushia kuorrutteeseen juuri ennen munkkien kuorrutusta.


Kasta munkit kuorrutteeseen ja anna jähmettyä viileässä!


------------------------------------------------------------------------------------------------------


D'oh!
http://www.arnolds.fi/

Jos harjoittelisi enemmän, saisi kotitekoisista arnoldseista varmasti aika identtisiä oikeiden arnoldsejen kanssa. Maku oli jo kohdallaan!

PICK YOUR FAVOURITE!
-not your nose

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Extra edit:
Sain Jabakeryn Jadelta aivan ihanan tunnustuksen. :) (http://jabakery.vuodatus.net/)
Kiitos loistavasta ruokablogistasi ja maistuvista herkuista joita saan ihailla!


Luovutan tämän Nokke kokkaa! - blogin Nooralle :) (http://beckbyx.vuodatus.net/)
Nuori, todella lahjakas tyttö! Loistokokki!
Kiitokset Noora kaikista kivoista kommenteista :)


No comments:

Post a Comment