Wednesday, April 15, 2009

Thö yyberest vegaaniruokien postaus II





Niinku.
Tässäpä teille pupujen ruokaa!

Aamupaloja:
  • Pinkki aamupala prinsessatytölle
  • Vegaanin herkkuaamupala
Jottai pääruokatyyppisiä:
  • Carrot hunterin metsästäjän voileipää (ex. kiväärijuntin voikkarit)
  • Subwayn makeaa sipulikastiketta (myös subit tulossa joskus, huom. joskus)
  • Meatless minced meat = lihatonta jauhelihaa seitanista
  • Ruishampurilaisateria (HESBURGER! or not)
  • Nopea Quinoa - porkkanapata tai joku muhennos
  • Munaton munakas kikherneistä = kikhernejauhosta

Ja ettei unohdu makea osa, Desserts :
(pitäähän nälkäisen vegaanin makeita jälkiruokiakin mussuttaa AINAKIN pääsiäisenä)

  • kermahunnutettu kaakao
  • vegaaniset vähänniinku - rahkapullat (no ok, sitruunapullat vaikka sitte, tai pääsiäispulla)
  • vaniljavaahto mämmijälkkäri
  • Marjapai = marjapaistos taikinakuoressa


    Pulla vie pullan luo. Pullaposki.
    Tukehdu pullaas.



Mustikkapulla , solmupulla , pullapitko


Sisaruspulla , kierrepulla


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gucci prada yves saint laurent ron jeremy playboy ananas


kuitukunkku


Pikkuprinsessan pinkki aamiainen :

Raaka-aineet

1 pss elovena pussipuuroa
kourallinen mansikoita
70 g ananasta
0,5 prk yosa juotavaa
punaherukkajuomaa
ananaksen mehu
mansikkamehutiivistettä

1 kpl ruisleipää
pari palaa paprikaa
salaattia
keiju sinistä margariinia tai
sinappia

1 kpl omena

Ohjeet

Valmista puuro pussin ohjeen mukaan.
Kuumenna puuroa mikrossa sen aikaa että hiutaleet turpoavat, lisää kuumaan puuroon yosa-juoma ja mansikat. Lisää ananas.

Valmista mansikkamehu tiivisteestä ja lisää mansikkamehuun ananaspurkin ananasmehu.

Paahda ruisleipä rapeaksi ja lisää päälle sinappi, paprika, salaatti.

Kuori omena.

Nauti aamupala hyvän kirjan tai lehden kanssa!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hyi matoja

raikas


Vegaani tarjottuna aamiaiseksi
Raaka-aineet

2 kpl kiiviä
1 kpl omenaa
1 kpl appelsiini
pari kourallista viinirypäleitä
n.200 g tuoretta ananasta
sitruunamehua ja sokeria

ruisleipää
ituja
ketsuppia
atrian kevyt perunasalaattia
salaattia

1 kpl yosa-jogurttia (marja)
pakastettuja mustikoita

mehua ja jääpaloja

Ohjeet

Hedelmäsalaatista riittää n.4:ään aamiaiseen.
Kuori omena , appelsiini, ananas ja kiivi.
Pese viinirypäleet hyvin.
Hienonna hedelmät n.1cm x 1cm kokoisiksi kuutioiksi, puolita viinirypäleet.
Sekoita keskenään astiassa ja lisää n.2rkl sitruunamehua ja n.1rkl sokeria.
Aseta hedelmäsalaatti tarjoiluastiaan.

Paahda leivät ja voitele ne kuumina sinisellä keijulla tai ketsupilla.
Tarjoile leipien päällä ituja, salaattia ja atrian vegaanista perunasalaattia.

Lisää marjayosaan hieman pakastettuja mustikoita.

Lisänä mehua jääpaloilla!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Laineileva puuro ja muotopuoli pythagoraan lause


Sormia mukavasti dippaillen


Another aamupala : toast , yosa "fondyy" , mansikkapuuro
Raaka-aineet

2 palaa paahtoleipää
1 kynsi valkosipulia
kurkkua ohuina viipaleina
atrian kevyttä vegaanista perunasalaattia
sinistä keijua

1 pss elovena maustamatonta puuroa
2 rkl ruisleseitä
sokeria maun mukaan
pakastemansikoita
mansikkahilloa
sitruunaa

sekalaisia hedelmiä
kuutioina, esim. melonia,
ananasta ,omenaa, papaijaa

1 prk yosaa tai suklaavanukasta herkutteluun

Ohjeet

Valmista puuro pussin ohjeen mukaan, mausta sokerilla + suolalla ja sekoita puuroon ruisleseet. Lisää joukkoon kohmeisia mansikoita ja mansikkahilloa.
Purista lopuksi puuron päälle hiukan sitruunaa.

Valmista toastit: Hienonna valkosipuli ja kurkku ohuenohuiksi lastuiksi.
Paahda paahtoleivät ja voitele leivät sinisellä keijulla. Asettele toiselle paahtoleivälle ensin valkosipulisiivut, kurkkusiivut ja perunasalaatti.
Paina toinen paahtoleipäpuolisko tiukasti toisen päälle.
Leikkaa kolmioiksi.

Valmista hedelmädippi: Hienonna hedelmät kuutioiksi ja asettele kauniisti yosan tai vegaanisen suklaavanukkaan kanssa samalle lautaselle.

Nauti aamupala hyvässä lehdessä tai lehden kanssa!


--------------------------------------------------------------------------------------------------
Kax tikkua ristissä


Noku täytteet ei mahtunu leivän väliin



Metsästäjän voileivät:
Raaka-aineet

4 kpl porkkanapihviä (apetit pakaste)
atrian kevyt punajuurisalaattia (kananmunaton, maidoton)
8 viipaletta vaasan täyshyvät- leipää
tomaatteja, viinirypäleitä,
kiinankaalia
sweet chili-kastiketta

sienikastike:

200 g metsäsieniä (esim.
kanttarelli, suppilovahverot,
herkkutatit..)
1 kpl keltasipuli
1 prk soijakermaa
sinistä keiju-margariinia
reilusti tuoretta persiljaa
loraus tummaa siirappia
suolaa

Ohjeet

Valmista metsäsienikastike:
Käristä metsäsienistä ylimääräinen neste kuivalla pannulla ja haihduta neste.
Hienonna keltasipuli silpuksi.
Lisää ei-vetisten sienien joukkoon nokare keijua, ja lisää sipulisilppu.
Kuullota sipulit kullankeltaisiksi.
Lisää suojakerma ja hauduta miedolla lämmöllä n.10 minuuttia/ kunnes kastike on sopivan sakeaa.
Lisää kastikkeen joukkoon reilusti tuoretta persijljaa silputtuna ja mausta suolalla + lorauksella tummaa siirappia.

Kokoa annokseen salaatti kiinankaalista, sweet chili kasitkkeesta, viinirypäleistä ja tomaattisiivuista.
Lämmitä pihvi haluamallasi tavalla: uunissa, pannulla tai mikroaaltouunissa.
Paahda leivät ja sivele leiville punajuurisalaattia.
Aseta pihvi leivälle ja pihvin päälle reilusti metsäsienikastiketta.
Nauti!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Yks vegesubi, kiitti


Subwayn makea sipulikastike
Raaka-aineet

1,5 dl maissisiirappia tai vaaleaa
siirappia
1 kpl sipuli
1rkl punaviinietikkaa
2 tl valkoviinietikkaa
1,5 tl balsamicoa
1,5 tl ruskeaa sokeria ta
fariinisokeria
1 tl vehnäjauhoja
1/2 tl sitruunamehua
1/5 tl unikon siemeniä
n.0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus valkosipulijauhetta

Ohjeet

Sllppua sipuli hienoksi silpuksi.
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumennna kiehuvaksi.
Hämmennä seosta n.5 minuutin ajan seoksen kokoajan kuplien.
Soseuta kastike ja siivilöi tiheän siivilän läpi.
Tarkista maku ja säilytä viileässä.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ilman teräsuojaa ois menny sormetkin




Kärvennetty muka- jauheliha ja mukajauhelihainen kastike



Seitan - jauheliha
Raaka-aineet

4 dl gluteenijauhoa
1 dl kikpapujauhoja
1 dl soijajauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl rypsiöljyä
3 dl vettä
1 tl paprikajauhetta

mausteliemi:

0.3 dl balsamiviinietikkaa
0,3 dl soijakastiketta
0,3 dl siirappia
1 kokonainen valkosipuli
0.15 dl kasvisliemifondia
vettä sen verran että peittyy

Ohjeet

Valmista seitantaikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita öljy, soijakastike, mausteet ja vesi toisessa kulhossa.
Tee jauhojen keskelle kuoppa ja lisää nesteseos vähitellen kuoppaan. Sekoita käsin sileäksi taikinaksi.
Vaivaa vähintään 5 minuuttia. Mitä enemmän seitania vaivaa, sitä parempi sitko siinä on.

Leikkaa seitan viipaleiksi ja asettele ne alustalle erilleen toisistaan.
(viipaleet tarttuvat toisiinsa.) Leikkaa viipaleet pieniksi kuutioiksi.


Kuori valkosipuli ja paina jokaista kynttä veitsellä lappeellaan niin että kynnet litistyvät hieman.
Aseta ne kattilaan ja mittaa kattilaan kaikki mausteliemen ainekset, sekä vettä sopivasti.(n.1l tai enemmän) Kuumenna liemi kiehuvaksi ja upota siihen seitanpalat. Sekoita kevyesti, jotta palat irtoavat toisistaan. Keitä 30 minuuttia.

Valuta seitanpalat hyvin. Kun palat ovat jäähtyneet, painele niistä kaikki irtoava neste pois.

Jauha palat lihamyllyssä tasaiseksi "jauhelihaksi".
Kuumenna pannulla öljyä ja ruskista jauheliha todella ruskeaksi (!!) kokoajan hämmentäen ja "naputellen" jauhelihaa lastalla tai vastaavalla murumaisemmaksi.
Jauheliha on valmista käytettäväksi kun se on kuivaa ja murumaista. Mausta jauheliha voimakkaammin kuin tavallinen jauheliha, käytä reilusti yrttejä, soijakastiketta tai valmiita mausteseoksia. :)
Jauheliha kostuu kastikkeissa tms. käytettäessä.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Roiskase paprikajauhetta jooko

Anti-hesburger ruisateria
Raaka-aineet

ruisleipää
soijarouhepihvejä
jääsalaattia
punasipulirenkaita
tomaattiviipaleita
chilikastiketta
guacamolea
lohkoperunoita
ruisleipää

Ohjeet

Kokoa ruisleivästä, soijarouhepihveistä, salaatista, sipulirenkaista, tomaattiviipaleista, chilikastikkeesta ja guacamolesta hampurilainen.
Tarjoa lisänä lohkoperunoita ja chilikastiketta.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Porkkanajeesukset riviin, yksi vinossa (= kaikki raaka-aineet)

Muchos nachos Quicoo!

Tee-se-itse




Nopeatekoinen Quinoa-porkkanapata
Raaka-aineet

2 dl quinoaa tai quico quinoasekoitusta
1 dl punaisia linssejä
6 kpl porkkanaa
2 kpl paprikaa
1 kpl sipulia
1,5 tl currya
1,5 rkl tummaa siirappia
puoli puntti tuoretta persiljaa
maun mukaan suolaa ja pippuria

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 300 asteeseen.
Kuori porkkanat ja puhdista paprikat siemenistä ja siemenkodasta.
Raasta porkkanat ja laita paprikat uuniin paahtumaan n.3minuutiksi heti kun uuni on lämmennyt.
Hienonna sipuli.
Freesaa sipuli ja porkkanaraaste öljytilkassa kattilassa.
Keitä quinoa ja punaiset linssit 2 osaa vettä 1 osa quinoaa/ linssejä n. 12 minuuttia.
Valuta ylimääräinen vesi pois kypsästä quinoasta ja lisää porkkanaraasteseokseen. Lisää paahtuneet paprikat.
Silppua persilja ja lisää.
Lisää tumma siirappi, curry ja suolaa + pippuria maun mukaan.
Nautiskele sellaisenaan tai ruoan lisukkeena!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Meksikolainen aurinkojumala


Munaton kikhernemunakas
Raaka-aineet

1 dl kikhernejauhoja
1,5 dl vettä
1 kpl sipuli
2 tl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria,
suolaa
grillimausteseosta tai muita
mielimausteitasi reilusti!
öljyä paistamiseen

Ohjeet

Huom!
Tästä annoksesta tulee vain yksi lettu!

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja turvota 10-15 minuuttia.
Paista ohut munakas keskilämmöllä paistinpannulla molemmin puolin ruskeaksi. (n.1,5 min/ puoli)
Lettu kannattaa kääntää puoliksi juuri paistettuna! Muuten se murenee.

Täytä ja nautiskele munakas esim:
*Soijanakkejen kanssa
*Tulisen tomaattisalsan kanssa
*Sienikastikkeella täytettynä

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja nenä ui kermassa


Maidoton kermakaakao
Raaka-aineet

5 dl suklaa-soijajuomaa tai kaura-vaniljajuomaa(nalle)
n.10 palaa pandan tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
2 dl go green vispikermaa
1 dl tomusokeria
pinnalle murskattuja marianneja (jos "mahdolliset" tuotantolinjan maitohippuset eivät haittaa)

Ohjeet

Kuumenna soija-suklaajuoma tai kaura-vaniljajuoma kiehuvaksi kattilassa.
Lisää suklaapalat yksitellen ja sulata suklaat juomaan.
Sekoita tasaiseksi ja mausta vaniljasokerilla.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla.
Kaada kaakao lasiin ja kaakaon päälle iso annos kermaa.

Ripota päälle rouhittua mariannemurskaa n.2 karkkia per lasi jos haluat tai tomuta pinta kaakaojauheella.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
rusina


Enemmän täytettä! Rouva on hyvä vaan


Vegaaninen wannabe rahkapulla
Raaka-aineet

0,5 l soijamaitoa
2 pss kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
150 g sinistä keijua sulana
vajaa 1 kg vehnäjauhoja

125 g sokeria
1 dl vettä

rahkatäyte:

1 prk kaura-vaniljakastiketta go
green
3 dl alpro maustamatonta
soijajogurttia
1 dl rusinoita
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

0,5-1:n sitruunan raastettu kuori ja mehu
0,5 tl omenaviinietikkaa
3 rkl maizenaa
1/4 tl suolaa
0,5 dl tomusokeria

Ohjeet

Kuumenna soijamaito reilusti käden lämpöiseksi kattilassa. (+42)
Lisää maitoon muna,sokeri,kardemumma, vaniljasokeri, suola ja kuivahiiva.
Lisää jauhoja vähitellen.
Lisää sininen keiju pehmeänä kun taikina alkaa irrota käsistä ja kulhon reunoista.
Sekoita tasaiseksi ja kohota liinan alla lämpimässä n.1h.

Leivo taikinaa jauhotetulla pöydällä 3 minuuttia kunnes se on kiinteää ja kimmoisaa.
Leivo tangoksi ja jaa taikina n.8-10 palaan.
Leivo jokainen pala pyöreäksi pullaksi ja kohota pellillä kaksinkertaiseksi.

Valmista pullien täyte:

Sekoita keskenään kauravaniljakastike, alpro soijajogurtti, rusinat, tomusokeri ja vaniljasokeri. Laita harsokankaalla vuorattuun siivilään tai kahvisuodattimeen valumaan n. 2-5 tunniksi.
Siirrä valunut täyte kulhoon ja lisää muut täytteen ainekset.
Ennen täyttämistä ja paistamista paina pullien keskelle laakea syvennys esim. pienellä tasapohjaisella jälkiruokakulholla tai leveäpohjaisella juomalasilla. Lusikoi täytettä pullille ja paista 200 asteessa n. 20 min. Täyte vaatii hyytymiseen n.15- 20 min.

Valmista paistumisen aikana paksu sokeriliemi:

Keitä sokerilientä sekoittamatta, kunnes se alkaa ottamaan ihan pikkuruisen kellertävää väriä. Älä päästä sokeria karamellin väriseksi, mutten se tarttuu kattilaan ennenkuin olet voidellut pullat!

Voitele juuri uunista tulleet pullat tekemälläsi sokerivesikuorrutuksella.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

avaruusalus


Patamarjapiirakka
Raaka-aineet

4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 rkl tummaa siirappia
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
100 g pehmeää sinistä keijua

n.5 dl marjoja(karpaloita,herukoita, mustikoita, mansikoita)
1,5 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja

Ohjeet

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Painele 3/4 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita marjoihin perunajauhot ja sokerit.
Kaada täyte pohjan päälle.
Tee lopputaikinasta kansi ja painele kiinni.

Paista 200-asteisessa uunissa n.25min.

Kruunaa tofujäätelöllä tai vaikka kauravaniljakastikkeella (tai kermavaahdolla, tai..)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ei uskos mämmiksi


Mämmijälkiruoka = vaniljakastiketta ja mämmiä
Vatkautuva go green vaniljakastike + luomu mämmi
Hasselpähkinää
Pistaasisuklaata, minttua

------------------------------------------------------------------------------------------------------
veganveganveganveganveganveganveganveganveganveganveganveganveganveganvegan

Hauskojen youtubepätkien ja pullan yhdistelmä on huono nuhakuumeessa.
" Tukehdu pullaas!" ja niin poispäin.
Note to self : persikkamämmi ei ole hyvää.
Mä huomaan.

No comments:

Post a Comment