Tuesday, April 7, 2009

Kolmen madeleinen ihana trio



Szia! Mizu?

Oletko maistanut madeleineja, vai käsitätkö sanan Madeleine kadonneena pikkutyttönä?
Itse olen maistanut madeleineja viimekerran pikkutyttönä paikallisessa kahvilassa, ja nyt tartuin viimein toimeen ja valmistin madeleineja itse. Tosi helppoja valmistaa, ja ovat erinomaisen hyviä!


Tein ison taikinamassan ja jaoin sen useampaan osaan. Perinteiset madeleinet sisältävät sitruunan kuorta, joten tein niitä isoimman osan. Lisäksi tein hasselpähkinän makuisia madeleineja ja suklaisia versioita.
Tosi kivaa vaihtelua!


Annos on vähän väritön, mutta jälkkäri maistui hyvältä. : )
Lisänä siis suklaata, kermaa, marmeladia, hilloa.



Meinasi kyllä itku päästä, kun joutui olemaan ilman kameraa pidempään kuin viikon. Siksi pitkä pitkä tauko päivityksessä! Ja Unkarin matka toki hidasti myöskin päivittelytahtia.

Ostin unkarista madeleinemuotit hintaan 4€ / 15kpl muotteja. Suomessa esim. Ullan Unelma näyttää myyvän saman tyyppisiä muotteja hintaan 12€ o__O



Ja jos noiden muottien asennon kanssa on ongelmia (painuvat alaspäin, niin jotta taikina valuu pellille) , niin voin sanoa vinkkinä, että lusikka on tässä oiva apuväline. Kupera puoli ylöspäin käytettynä ovat juuri oikeassa asennossa! Mutta kannattaa kuitenkin huomata, ettei laita muovipitoisia lusikoita uuniin.. Nimimerkillä kokemusta on!


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Raaka-aineet Madeleine-leivoksiin:

Kananmunat vatkaamattomina ja vatkattuina:

Kolme eri taikinaa:



Madeleinet ennen uunia ja uunin jälkeen:


Madeleine – Leivokset ( keksit )

3 kananmunaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita

1 sitruunan raastettu kuori

6 palaa fazerin sinistä suklaata raastettuna
0,25dl kaakaojauhetta

0,25 dl hasselpähkinää jauheena
manteliaromia

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita jauhot ja lisää massaan varovasti puhtain käsin sekoittaen.
  3. Jaa massa kolmeen osaan.
  4. Sekoita yhteen osaan taikinaa fazerin raastettu fazerin sininen ja kaakaojauhe sekä 1/3 voista. Lisää toiseen osaan taikinasta jauhettu hasselpähkinä, manteliaromia pari tippaa ja 1/3 voista.
  5. Lisää raastettu sitruunan kuori ja voisula lopputaikinaan, sekoita varovasti joukkoon.
  6. Laita massa pursotinpussiin (ilman tyllaa) ja pursota tai nostele sitä vuokiin.
  7. Paista +200 asteessa uunin keskitasolla noin 5-7 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla vuoissaan. Irrota madeleinet varovasti ja paista seuraava satsi.

Koristele madeleinet sihtaamalla tomusokeria päälle.


No comments:

Post a Comment