Sunday, January 18, 2009

Friteeratut riisipallot, riisipuuropohjainen marjapiirakka ja " Intialaista " riisivanukasta



”Totuus löytyy puurosta, sen mausta ja sen voimasta. Jos syöt sitä kasvat suuremmaksi kuin muut”
”Puurohan on oikea tosisoturin aamupala”
”Puuro miehen tiellä pitää!” <- Pitää varmaan androgyyninkin. Riisipuuroa siellä, riisipuuroa täällä... Riisipuuroa joka säällä. ON jännää. Jäi töissä jokunen tovi sitten todella iso satsi riisipuuroa yli. Pari desiä? Puol litraa? KOLME KILOA. Kuka kuorii sinun omenasi? Mie tykkään yleensäkin kokeilla kaikkea uutta, ja testata mitä mistäkin pystyy tekemään. Tein puuropohjaisen mammanmarjapiirakan, intialaista riisivanukasta ja ihania friteerattuja kookos-riisipalloja. Yhdeksi annokseksi koottuna tämä jälkkäri täyttää kyllä varmasti isommankin äijän jälkkärikiintiön. Kaveriksi raparperi-mustikkahilloa ja vaniljakastiketta. ERILAISTA jälkkäriä, todella erilaista. Älä mene! Mä syön sun herkkukorin sitten! Kaikki Tobleronet menee. Pelkät viinirypäleet jää.

Riisipuuropohjainen piirakkaa ja "koristetta" -_-' :


Intialainen riisivanukas ja uppopaistettuja riisipalloja:


Riisipuuro
pohjainen Mamman marjapiirakka:

Pohja
150g voita tai margariinia
2 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
2 dl riisipuuroa
1 tl leivinjauhetta

Täyte
3 dl pakastettuja mustikoita, punaherukoita tai puolukoita
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Ohjeet:
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Lisää riisipuuro ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperoidun, pienen, neliskulmaisen kakkuvuoan pohjalle ja reunoille tai käytä n.25cm halkaisijaltaan olevaa piirakkavuokaa.

Levitä marjat päälle. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Intialainen riisivanukas (sovellettu)
Raaka-aineet:
5 dl riisipuuroa
30 g mantelijauhoa
2 tl kardemummaa

50 g voita
50 g rusinoita
50 g pistaasipähkinöitä
50 g mantelihiutaleita
veitsenkärjellinen sahramia
1/2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

Ohjeet:

Laita rusinat likoamaan sitruunamehu-vesiseokseen tunniksi.
Valmista riisipuuro täys/kevytmaitoon ja mausta suolalla kevyesti.
Sulata 50g voita juoksevaksi ja lisää puuroon.
Lisää mantelijauhot ja rusinat
Paahda sillä välin mantelihiutaleet kevyesti ilman rasvaa. Kuori pistaasit ja leikkaa suikaleiksi.
Liota sahrami 2 rkl kiehuvaa vettä. Sekoita sokeri sahramiliemeen.
Lisää liemi puuroon ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Lisää suurin osa manteleista ja pistaaseista. Anna jäähtyä.
Pidä kylmässä. Sekoita vanukkaaseen vatkattu kerma juuri ennen tarjoilua. Koristele manteleilla/pistaaseilla tai kuivatuilla hedelmillä.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Friteeratut vanilja-kookosriisipallot:
Raaka-aineet:
5 dl PAKSUA riisipuuroa
1,5 dl kookoshiutaleita
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
vehnäjauhoja + 2 tl vaniljasokeria
2-5 dl korppujauhoja
3 kpl kananmunia

Ohjeet:

Keitä ensin riisipuuro täys/kevytmaitoon ja mausta suolalla.
Paahda kookoshiutaleet kuumalla pannulla ilman öljyä kullanruskeiksi ja sekoita riisipuuron joukkoon. Lisää sokeri ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.
Varaa erillisiin astioihin korppujauhot, vehnäjauhot ja kananmunat.
Varaa pelti ja pellille leivinpaperi.
Pyörittele riisipuurosta öljytyin käsin nyrkin kokoisia palloja, kieräytä ensin vehnäjauhossa joihin on sekoitettu vaniljasokeria, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
Tee samoin kaikille palloille, ja aseta pallot kierittelyn jälkeen leivinpaperille odottamaan.
Kuumenna öljy 170 asteiseksi paksupohjaisessa kattilassa ja varaa lähettyville kattilan kansi , reikäkauha sekä patalaput. Varaa myöskin laakea pannu tai astia, johon laitat pohjalle ison kerroksen talouspaperia.
Friteeraa riisipalloja kuumassa öljyssä kullanruskeiksi ja nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Raparperi-mustikkahillo:
Raaka-aineet:
0,5 kg raparperia
2 dl mustikoita
1dl fariinisokeria
4 dl hillosokeria
pieni pala inkivääriä

Ohjeet:

Mittaa paloiteltu raparperi, mustikat ja sokerit kattilaan. Lisää joukkoon inkiväärin pala.
Keitä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä 20 minuuttia. Jaa hillo puhtaisiin tölkkeihin ja säilytä viileässä.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Vaniljakastike
Raaka-aineet
5 dl maitoa
1 kpl keltuainen
1 vaniljatanko
2,5 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 dl kuohukermaa

Ohjeet
Lisää kattilaan maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko.
Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä.
Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna seoksen poreilla kevyesti n.5-10min.
Kaada perunajauho-vesiseos höyryävään maitoseokseen hyvin hämmentäen.
Anna pulpahtaa ja siirrä syrjään levyltä.
Aseta keltuainen astiaan ja kaada vaniljakastikeseos vähitellen keltuaisen päälle tehokkaasti vispaten.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää jäähtyneeseen kastikkeeseen.
Poista vaniljatanko ja tarjoile.

No comments:

Post a Comment