
Hedelmätäytekakku
Raaka-aineet
1 kpl neljän munan
täytekakkupohjia
1 prk sitruunarahkaa
3 rkl hasselpähkinää
1 dl sokeria
1 prk ananasmurskaa( + mehu)
2 dl mansikkahilloa
4 kpl liivatetta
2,5 dl kuohukermaa
0,5 prk mansikkakuohukermaa
tuoreita mansikoita
ananasrenkaita
viinirypäleitä
suklaata, hasselpähkinöitä
Ohjeet
Valmista täytekakkupohja.
Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan, ja kostuta pohjat ananasmehulla.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, ja aseta alin kakkupohjalevy vuokaan valmiiksi.
Vaahdota kerma, mausta sokerilla.
Sekoita sitruunarahka, hasselpähkinät, hunaja ja ananasmurska keskenään,sekoita joukkoon vaahdotettu kerma. Liota liivatetta kylmässä vedessä. Kuumenna tilkka ananasmehua kiehuvaksi, ja liota liivatteet joukkoon.
Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytteen sekaan.
Levitä alimmalle kakkupohjalle desi mansikkahilloa. Kaada puolet valmistetusta täytteestä alimmalle kakkupohjalevylle. Aseta seuraava kakkupohjalevy ja levitä sille mansikkahillo, ja loput täytteestä.
Hyydytä kakkua viileässä mielellään yön yli, mutta vähempikin aika riittää.
Tasoita hyydytetyn kakun reunat.
Vaahdota kerma ja levitä sitä kakun päälle ja reunoille.
Sulata suklaata, ja pursota sitä kakun reunaan kuvioina. Ripottele päälle hasselpähkinärouhetta.
Vaahdota mansikakkerma, ja pursota sitä kakun alanurkkaan ja yläreunaan.
Koristele haluamillasi marjoilla ja hedelmillä.

No comments:
Post a Comment