Tuesday, November 17, 2009

Kyrpäkakku



You have pussy, I have dick. So what's the problem? ;D
Toteutin peeeeeniskakun ystäväni Hennin 18v. synttäreille. Toiveiden mukaan, ja hieman kieroutuneemmalla tavalla. Maistuisko pala mulkkua?


Pippeli


mälli



Oli tyttö kahdeksantoista, jonka persettä revitin, oli pylly liukkaana voista, jota reiälle levitin --- Suomiseksiä- oli tyttö kahdeksantoista. Omistettu hennille.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Täydellinen ja paras kääretorttupohja valmistuu näin:

Raaka-aineet

4 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
1 dl kaakaojauhe (45ml)
0,8 dl vehnäjauhoja (n.55ml)
0,4 dl perunajauhoja (30ml)
1 tl leivinjauhetta (5ml)

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit vaaleaksi kuohkeasi vaahdoksi.
Vaahdon tulee olla todella paksua ja ilmavaa!
Sekoita keskenään kaakaojauhe, vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe.

Siivilöi munavaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti puuhaarukalla tai nuolijalla sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaisesti.
Paista 225 asteisessa uunissa 5-7 minuuttia.
Vahdi kääretorttupohjaa uunin lähellä, älä anna sen palaa.

Kumoa valmis pohja puhtaan LEIVINLIINAN päälle. (ei sokeroida)
Irroita leivinpaperi varovasti ja anna jäähtyä peitettynä.

Käärispohjan ohjeet vaihe vaiheelta:


ykösenä: Hytkytä munat ja sokeri



kakonen: hämmentele kuivis-aineet



kolomonen: hämmentele kuivikset munavaahtoon


-
nelone: Levitä pellille



vitunen: leivinliinalle kumotaan siis. ei mitään sokerihelvettiä pintaan ^^


six six six: paistettu kääris


seiska: TADAA! ja valmista on piste com

Täytekakun täytteeksi valmistin suklaamoussea:
*100g vaniljatuorejuustoa
*1dl kermaa
*120g tummaa suklaata
*15ml kaakaojauhetta
*sokeria, vaniljasokeria

-Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetki
-Vatkaa kerma ja sekoita sekaan sokerit vatkauksen loppuvaiheessa
-lisää kaakaojauhe siivilän läpi, tumma suklaa ja tuorejuusto.
-Sekoita tasaiseksi

Ja toiseen väliin mansikkamoussea:
*200g pakastemansikoita
*100g vaniljatuorejuustoa (puolpurkkia)
*1dl kermaa
*tomusokeria, vaniljasokeria

-Sulata mansikat täysin suliksi ja anna valua siivilän päällä about 30min, puristele nestettä pois siivilässä. SÄÄSTÄ MEHU pohjien kostutukseen!
-Vatkaa kerma, sekoita sekaan sokerit ja tuorejuusto
-Tilsi sulatetut mansikat lautsella karkeaksi murskeeksi. Lisää kermaseokseen.


Kermatuheron kerkisin levittää ennen kuvaamista

Kakun kokoaminen:
Kannattaa varmaan piirtää paperille kyrvän kuva ja leikata käärispohjasta palat erikseen niinkuin mie tein. Kelmun avulla pyörittelin ylijäämäpaloista kivekset ja sitten kokosin kakun kerroksittain tarjoilualustalle. Kostutus mansikkamoussen mansikoitsa irronneella liemellä, johon sekoitin vähäsen sitruunamehua antamaan raikkautta.
Kun kakku on koottu, voi kääretorttupohjaa sipistellä enempi kolmiulotteiseksi sahalaitaisella veitsellä. Ennen marsipaanin levittämistä pintaan kannattaa kakun pinnalle sipaista kerros kermaa tai kevyesti lämmitettyä marmeladia. Myös voikreemi käy.
Ihonvärisen marsipaanin värjäsin käyttämällä beigeä elintarvikeväriä ja hieman vaaleanpunaista. Kun kaulitset marsipaania, tee levystä reilusti kakkua isompi niin ei tarvitse sitten tuskailla liian pienen marsipaanilevyn kanssa. :)


Fetissikepekset on vähän nuhruset

No comments:

Post a Comment