Saturday, November 7, 2009

Chili- suklaakakku



Chilly chilly, wow wow!
Jipii, ensilumet ovat sataneet maahan! :) Toivottavasti eivät ennää sula pois.
Ensimmäisen lumipyryn innoittamana väsäsin jäädytettyä chili-suklaakakkua talvipäiviä lämmittämään. Kakku on erittäin nopeatekoinen, ja maistuu etenkin tulisen ruoan ystäville. Tämä kakku ei ole todellakaan kotiäiti-osaston kamaa, eli suomeksi: Lapset eivät varmasti suostu syömään tätä kakkua tulisuuden vuoksi.


lämmin lumi peittää maan

Kakun pohja on mukavan rapea ja tehty täysjyvämuroilla. Murojen päällä täyteläisen tulinen chilitäyte, johon laitoin vaniljan makuista tuorejuustoa (sunnuntai) , kermavaahtoa, chiliä hienonnettuna ja sulaa suklaata. Huomasin noita tuorejuustoja vertaillessa, että paikallisella tokmannilla nuo sunnuntain maustetut leivontatuorejuustot ovat kilohinnaltaan maustamattomia juustoja halvempia. Ja tuo vaniljatuorejuusto soveltuu makunsa puolesta loistavasti leipomuksiin.



Kuuminta hottiiii

Käytin tähän cakeen chilejä reilu 20g. Chilit olivat tulisuudeltaan noin keskiluokkaa, mutta eivät kuitenkaan yhtä mietoja kuin ne kaupan perus punaiset chilit. En suosittele käyttämään niitä, vaan osta mieluummin TULISEMPPII ;) Käytin 3kpl pieniä vihreitä chilejä, 3kpl punaisia pieniä chilejä ja palan habaneroa. Veikkaan, että nuo markettihabanerot eivät ole aivan yhtä tulisia kuin tulisimmat habanerot.

"Chilin tulisuuden aiheuttaa kapsaisiiniksi kutsuttu aine, joka vaikuttaa suun kipuhermojen päätteisiin, ei makuhermoihin. Chilien tulisuutta mitataan yksikössä, jota kutsutaa scovilleksi. Scovillen asteikko alkaa nollasta ja tulisin luotettavasti mitattu chililajike on Naga Morich (Capsicum chinense), josta on mittautettu useampaan kertaan yli 1 000 000 scovillea."



Chilien tulisuusasteikko





Torttuun käytetyt chilit


Kuten aiemmin jo totesin, tällä ohjeella tehty chilikakku on tülista. Hot hot! Voin kokemuksesta sanoa, että KÄYTÄ NIITÄ PÄRKELEEN KUMIHANSKOJA chiliä hienontaessa vaikka kuinka ketuttaisi. Nimimerkillä en jaksanut työntää hanskoja käteen- ja hieroin vahingossa silmiä. Tämä tapahtui pitkä aika sitten, sillon kun olin liian itsepäinen kumihanskojen käyttöön. :'D Voi sitä kirvelyn määrää....


üübertulinen tsukulaati, suosittelen


-------------------------------------------------------------------------------------------------


Jäähdytetty chilisuklaakakku
Raaka-aineet:

Pohja:
200 g täysjyvämuroja (hiutaleita)
50g voita
1dl fariinisokeria

Täyte:
5 pientä chiliä
150g vaniljatuorejuustoa
150ml vispikermaa
100g tummaa suklaata
40ml kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria

Ohjeet:
Vuoraa 24cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Murskaa murot rouheeksi. Sulata voi ja lisää fariinisokerin kanssa murojen joukkoon.
Sekoita muropohja tasaiseksi ja taputtele vuoan pohjalle.

Valmista täyte:
Sulata suklaa mikrossa sulaksi ja jäähdytä.
Poista chileistä siemenet + kanta ja hienonna silpuksi.
Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon sula suklaa, sokeri, chili, kaakaojauhe siivilän läpi, vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku, lisää sokeria tarvittaessa.

Kaada täyte muropohjan päälle ja anna viilentyä pakastimessa 1h. Tarjoile kylmänä ja koristele esim. chilillä, tomusokerilla, nonparelleillä. Tai jätä koristelematta.



-------------------------------------------------------------------------------------------------
Kakun hyytymisen aikana tuli kateltua pitkästä aikaa Salad Fingerssiä. Aivan ihanan creepy, seko ilman mitään logiikkaa. Rakastan, rakastan. I like it when the red water comes out.



No comments:

Post a Comment