Sunday, March 15, 2009

Muhkeiden blinien maailma ja TWIXIT kotitekoisena



Hyvä ruoka, parempi mieli!
Tein ensimmäistä kertaa elämässäni Blinejä.
Ovat ihania, ja loppujenlopuksi melko helppotekoisiakin!
Vahva tattarin maku ; hyvää, perinteistä, venäläistä.
Blinien ohjeen bongasin KeittiöGuru KMSU:lta, eli kettuterroristien kirjoittajalta . :)
Kiitos hyvästä ohjeesta, kopioin sen postauksen jatkoksi!

Ohje täällä:
http://kmsu.vuodatus.net/blog/1742844



Mie tarjosin blinien lisänä silputtua hopeasipulia ja punasipulia , salaattisekoitusta, siian & kirjolohen mätiä sekä kylmäsavustetusta lohesta tehtyjä ruusuja.
KAHEN KILON SIIKA, nähkääs!
Vaikka meillä sitä mätiä olikin vain 200g kahden kilon sijaan..
Smetanaa, ja nuo tiplat ovat balsamicosiirapista ja hernepyreestä tehtyjä!

Tuon annoksen lisäksi ruokaan kuuluivat yrttiöljyssä paahdetut leipäset ja hyvä valkoviini.
Hernepyreestä ohje ohessa, se on nin megahyvää että suosittelen ehdottomasti testaamaan.. Toimii hyvin leipienkin päällä ja vaikka keiton lisukkeena! Ja alkuruoissa.. Ihan vaikka paljaaltaan.



Tekasin blinien kaveriksi kotitekoisia TWIX barseja tai raidereita, miten sen haluaa ajatella. Idean sain Emerald cityn Jack Bauerilta. ( http://adebisi.vuodatus.net/ )
Ei ne ihan identtisiltä maistu kaupan twixiin verrattuna, mutta ovat kyllä hyviä siitä huolimatta!
Helppotekoisia ovat ja varmasti jälkiruoka lastenkin mieleen. Kuvassa patukka siis vasemmalla.


----------------------------------------------------------------------------------------------------

Blinit ja lisukkeet:

Blinit:
2 munaa
5 dl maitoa
20 g hiivaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl tattarijauhoja
1 rkl voisulaa
1 tl suolaa
voita paistamiseen

Lisukkeeksi:
kirjolohen mätiä
siian mätiä
smetanaa vaahdotettuna
hernepyreetä
hopea ja punasipulia, ruohosipulia
tilliä
balsamicosiirappia
salaattia
kirjolohirullia

Ohjeet:
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lämmitä puolet maidosta kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Sekoita taikinaan siivilöidyt jauhot, keltuaiset, suola ja voisula. Jätä taikina kohoamaan huoneen lämpöön vähintään kuudeksi tunniksi tai yön yli. Kiehauta hyvissä ajoin ennen paistamista loput maidosta ja lisää se lämpöisenä taikinajuureen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää valkuaisvaahto taikinaan juuri ennen paistamista. Paista blinit runsaassa voissa. Kun blinin pinta kuplii ja kuplat aukeavat reikäisiksi, on aika kääntää blini. Käännettäessä alapinnan tulisi olla herkullisen ruskea. Tarjoa blinit heti paistamisen jälkeen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hernepyree:
Raaka-aineet

300 g herneitä
n.50 g tuorejuustoa

Ohjeet

Sulata pakasteherneet viileän veden alla siivilässä.
(Kääri herneet puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja aseta astiaan jääkaappiin yön yli. Ylimääräinen neste imeytyy liinaan.)
Soseuta herneet tasaisiksi ja lisää tuorejuustoa sen verran, että massa on jämäkkää ja kauniin vaaleaa.


Käytä esim. osana alkuruokaa, keiton lisukkeena, pääruoan lisänä, leivän päällä..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

TWIX-patukat kotitekoisina

Raaka-aineet

pohja:

250 g voita
150 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl riisijauhoa
n.4 dl vehnäjauhoja

karamelli:

3 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
1 tl sitruunamehua
1,5 dl kermaa
2 dl kondensoitua maitoa (tai kermaa, jolloin keittoaika pitenee)

kuorrutus:

200 g maitosuklaata
2 tl voita

Ohjeet

Pohjan valmistus:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Öljyä n. 26x 17,5 kokoinen suorakaiteen mallinen vuoka ja aseta vuokaan leivinpaperipala.
Öljyä leivinpaperi.

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää jauhot ja vaniljasokeri. Taikinan ei pidä olla kuivaa!

Levitä taikina vuokaan tasaisesti ja paista uunissa 12 minuuttia, kunnes pohja näyttää kypsältä ja on kevyesti ruskehtava. Anna jäähtyä huoneenlämmössä n.1h ajan.


Karamelli:
Yhdistä keskenään kattilassa kaikki ainekset.
Keitä keskilämmöllä n. 15 minuuttia kokoajan sekoittaen kunnes seos on tasaista ja paksuhkoa.
Kaada haalean pohjan päälle ja vie kylmään jähmettymään.

Kun karamelli on jähmettynyt:
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa pikkuhiljaa.
Lisää sulatuksen loppuvaiheessa voi ja sekoita tasaiseksi.
Ota pieni määrä suklaata sivuun "raidoittamista" varten !

Kaada sula suklaa karamellin päälle ja levitä tasaiseksi.
Leikkaa valmis twix suklaapatukan kokoisiksi paloiksi.
Anna jähmettyä viileässä.
Pursota tai levitä lusikalla ohuita raitoja valmiiden patukoiden päälle sivuun jättämälläsi suklaalla.

Me ollaan tultu Nepaliin ja tavattu just Dalai Lama.
Kelatkaa, Rikulla on Dalai Lama uunis paistumas, mittarin mukaan se alkaa olla mediumii. Överii, ihan överii!
Tässäpä vielä postauksen loppuun Venäläiseen ruokaan liittyen pätkä Venäläistä blackmetallia. Älä ota sitä vakavasti!

No comments:

Post a Comment