
Karpaloseasoni jatkuu: Tuli taas tehtyä karpalomoussea ja siihen kaveriksi karamellisoituja omenoita ihanista, happamista Suomalaisista ompuista.
Olipa kätevä valmistaa nämäkin jälkkärin osaset limittäin! Yybernopeaa ja helppoa.
Karpalomoussen voi pistää myös esimerkiksi kinuskisen karpalotäytekakun väliin, tai syödä ihan sellaisenaan tai kinuskikastikkeen- karamellisoidun omenan tai vastaavan kaverina.
Ihan miten päin vain.
Karamellisoidut omenat ovat yllättävän nopeatekoisia, ja mukavaa vaihtelua uuniomenoille, omnom :3
Olipa kätevä valmistaa nämäkin jälkkärin osaset limittäin! Yybernopeaa ja helppoa.
Karpalomoussen voi pistää myös esimerkiksi kinuskisen karpalotäytekakun väliin, tai syödä ihan sellaisenaan tai kinuskikastikkeen- karamellisoidun omenan tai vastaavan kaverina.
Ihan miten päin vain.
Karamellisoidut omenat ovat yllättävän nopeatekoisia, ja mukavaa vaihtelua uuniomenoille, omnom :3

Karamellisoituja Omenoita
Raaka-aineet
4 kpl omenoita
4 rkl voita
3 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
hipsaus kardemummaa ja
neilikkaa
Ohjeet
Kuori omenat ja poista siemenkota.
Leikkaa omenat lohkoiksi tai viipaleiksi.
Sulata voi ja sokeri pannulla. Kuumenna, kunnes seos on kullanruskeaa. Sekoita joukkoon kaneli, lisää omenalohkot ja paista, kunnes omenat alkavat pehmetä. Lisää omenoihin hipsaus kardemummaa ja neilikkaa.

Karpalomousse
Raaka-aineet
300 g karpaloita
2 dl kuohukermaa
3 dl turkinjogurttia/
maustamatonta, paksua
jogurttia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
(2 rkl karpalolikööriä)
2 tl vaniljasokeria
1-2 dl sokeria
Ohjeet
Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää kaikki muut ainekset. Sekoita tasaiseksi mousseksi ja mausta sokerilla + vaniljasokerilla maun mukaan.
Jaa mousse astioihin ja nauti esimerkiksi kinuskikastikkeen-tai karamellisoidun omenan kanssa tai ihan yksinään.
No comments:
Post a Comment