Thursday, January 10, 2008

Syntymäpäiväkakkua kolmivärisillä kakkupohjilla


Isän syntymäpäivän kunniaksi piti värkätä täytekakkua kahvipöytään. Taino, "piti ja piti", tahdoin tehdä. Kolme eriväristä kakkupohjaa, joista jokainen oli täysin erimakuinen. Välissä hyvin kevyesti sitrukselta maistuvaa valkosuklaa-kookosvaahtoa. Ja tästä sen taas näkee, kun koristelee kiireessä.
Eikö sitä ikinä opi järjestämään lisää aikaa?!
Itkekää vaan, kuvien
laatu kusee.














































































Kolmivärinen täytekakku
Raaka-aineet


7,5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
200 g margariinia
9 kpl kananmunan keltuaista
9 kpl kananmunan valkuaista
3 tl vaniljasokeria

pohjan maustamisvaihtoehdot:

guavapohja/vaaleanpunainen:

kahden sitruunan raastettu kuori
1,5 dl guavamehua
sopiva määrä punaista elintarvikeväriä

limepohja/vihreä:
3 kpl limeä kuori raastettuna ja
mehustettuna
0,5 tl vettä
sopiva määrä vihreää elintarvikeväriä

banaanipassionpohja/keltainen:

5 kpl kypsää passionhedelmää
1 kpl kypsä banaani
0,5 dl vettä
sopiva määrä keltaista elintarvikeväriä

150 g valkosuklaata
2,5 dl kuohukermaa
3 dl kookoshiutaleita
loraus sitruunamehua
sokeria maun mukaan

3 dl kuohukermaa + sokeria

Ohjeet


Huom, yhdestä peruspohjasta saa kolme erilaista pohjaa jakamalla kaikki perusainekset kolmeen eri kulhoon!! (yhteen kakkupohjaan tulee siis 3 munaa)

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Voitele ja jauhota vuoka hyvin.
Sihtaa yhteen jauhot, sokeri, leivinjauhe sekä suola. (jaa kolmeen eri astiaan, jos paistat kolme eri pohjaa.)
Sulata margariini ja jäähdytä se.

GUAVAPOHJA:
yhdistä eri kulhossa margariini, guavamehu, keltuaiset, vanilja sekä sitruunaraaste.
Kaada nestemäiset ainekset jauhoihin ja sekoita kunnes seos on tasaista. Lisää väriä kunnes haluttu sävy on saavutettu. (saa laittaa reilustikin.)
Vatkaa valkuaiset ja sokeri marengiksi, sekoita varovasti guavataikinan joukkoon. Kaada kakkuvuokaan ja paista n.20min.

LIMEPOHJA
Yhdistä kulhossa margariini, limemehu ja kuori, vesitilkka, keltuaiset sekä vanilajsokeri.
Kaada nestemäiset ainekset jauhoihin ja sekoita kunnes seos on tasaista. Lisää vihreää elintarvikeväriä reippaasti.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri marengiksi, sekoita varovasti limetaikinan joukkoon. Kaada kakkuvuokaan ja paista n.20min.

PASSIO-BANAANIPOHJA
Muussaa banaani hienoksi soseeksi. Soseuta passionhedelmän siemenet ja yhdistä banaanin joukkoon. Lisää vesi, margariini, keltuaiset ja vaniljasokeri. Kaada nestemäiset ainekset jauhoihin ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää keltaista elintarvikeväriä.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri marengiksi, sekoita varovasti banaani-passiotaikinan joukkoon.
Kaada kakkuvuokaan ja paista n.20mim.

Täyttäminen + koristelu:
Jäähdytä kaikki kakkupohjat.
Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetki.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää jäähtynyt suklaa, sokeri, sitruunamehu sekä kookoshiutaleet.
Vie jääkaappiin kylmään hetkeksi.

Täytä kakku levittämällä eriväristen pohjien väliin reippaasti valkosuklaavaahtoa.
Vaahdota kerma ja levitä/pursota kakun pinnalle.


terveisin kolmivärinen,

No comments:

Post a Comment