Friday, August 27, 2010

The sitruunakakku, etuliitteellä.


Come on cloudberry, light my fire!

Jälkiruokamyllerrys! Tällä kertaa vatkattavaa kermaa ei löytynyt lainkaan jääkaapista, ja jotain kivaa halusin kuitenkin tehdä ns. vähistä raaka-aineista. Kahlasin nettiä läpi kivoista inspiraatiokuvista ja löysin sen mitä etsinkin. Miksi en ole tehnyt pitkään aikaan aina yhtä ihanaa sitruunakakkua? Sitruskakkujen teko on helppoa ja kohtuullisen nopeaa. Pääsin samalla testailemaan tuota uutta ihanaa silikonista vuokaanikin. Tämän kakun ohje poikkeaa hieman normaalista sitruunakakusta, sillä tässä ohjeessa sitruunamehu lisätään kakkuun vasta kostutusvaiheessa. Kostutuksen ansiosta kakku on mehevää, eikä mitään helevetin rutikuivaa sahanpurua!


Panic at the dessert discooo

Niin joo ja noista koristeluista.. Eivät ehkä ole mitkään mualiman symmetrisimmät, mutta nooooo välttää. =D Isot tiplat ovat lakkacoulista. (paseerattu lakka + vesi + sokeri), ja punainen kastike on puolestaan ihan normaalia mansikkakastiketta (pakastemansikka, sokeri, vesi, sitruunamehu).. Olin laiska ja käytin jäätelönä kaupan valmista jäätelöä. Mie suunnittelin että oisin tehnyt tähän jonkun ihanan omenamoussen (kunnon syksy-wannabe-jälkkäri, heh) mutta vatkautuvan kerman puutteessa jäi tekemättä. Nyaaaa. No, ensi kerralla sitten!


Danger Danger, Baby high voltage!




silikoni
(vuoassa tehty)



Törkeän herkullinen Sitruunakakku
(ohje suomennettu amerikkalaiselta sivustolta)
(1 cup = 2.366 dl)

1,5 cup vehnäjauhoja (3,4dl)
1,5tl leivinjauhetta
0,4tl suolaa
1/2cup maitoa (1,15dl)
1 sitruunan raastettu kuori
1/2tl vaniljasokeria tai vaniljaesanssia
120g voita huoneenlämpöisenä
3/4 cup kidesokeria (1,7dl)
3 kpl kananmunaa

kostutus:
0,5 cup tomusokeria (1,15dl)
1/4 cup sitruunamehua (1 sitruunan mehu)

Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään.
Yhdistä maito ja raastettu sitruunan kuori.
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää kananmunat voivaahtoon yksitellen, hyvin sekoittaen.
Lisää jauot ja maitoseos vuorotellen voivaahtoon, sekoita puulastalla tai nuolijalla.
Voitele 24cm irtopohjavuoka tai käytä pieniä leivosvuokia.
Paista uunissa 175 asteessa noin 20-35min, kunnes kakku on sisältä kypsää eikä kakkuun pistettyyn tikkuun taku enää taikinaa. Anna valmiin kakun jäähtyä hyvin.

Mehusta yksi sitruuna ja sekoita sitruunanmehu tomusokerin kanssa yhteen.
Sivele sitruunakakulle reilusti sitruunamehulientä ja anna kakun vetäytyä hetki ennen tarjoilua. =) Sitruunakakun kanssa tarjottavaksi sopii mainiosti esimerkiksi vaniljajäätelö tai kermavaahto.


Starting to get lil' freaky down here.

No comments:

Post a Comment