
Valitsimme tällä kertaa viinilautasen kaveriksi Ranskalaisen Gigondas L'Hallali Grande Réserve - punaviinin.
Gigondasin maku oli miun in my opinion hieman metallinen, ehkä jopa pistävä. Paljaaltaan en tätä viiniä joisi, enkä välttämättä kyllä juustolautasellekaan suosittele. Viinin pistävä maku puskee juustojen hennon ja maukkaan maun yli, eivätkä juustot maistu tämän viinin kanssa niin hyviltä kuin muutaman muun viinin. Gigondas sopisi ehkä tuhdin liharuoan kaveriksi?

Juustojen kanssa voi tarjota mainiosti esimimerkiksi patonkia, vesirinkeleitä tai suolakeksejä. Tarjosimme kahta tyyppiä suolakeksejä (paprika + maustamaton) ja tuli todettua, että maustamaton vie voiton. Paprikan makuiset suolakeksit peittävät juustojen omaa makua, ja tekevät viinistä karvaan. Juustoilla herkuttelu on tasapainottelua makean ja suolaisen kanssa.
Lisukkeiksi voi valita myös erilaisia hilloja tai hedelmiä. Hedelmissä tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä esimerkiksi omena ei sovi punaviinin kanssa nautiskeltaviksi. Viinirypäle on varma ja hyvä valinta, mutta kannattaa kokeilla myös päärynöitä (paistettuna), hunajamelonia tai mansikoita. Jos juustolautaseen haluaa hieman ruokaisuutta, voi lautaselle hankkia myös pieniä cocktail pasteijoita. Myös paistettu, miedohkosti maustettu broileri sopii juustojen seuralaiseksi.
Pähkinät sopivat myös hienosti juustolautasen vierelle tarjottavaksi, koska ne korostavat viinin makua. Tällä kertaa valitsimme hunajapaahdettuja pähkinöitä perinteisten suolapähkylöiden sijaan.
Valitsimme juustoiksi lautaselle:
*Pilgrims choise mietoa cheddaria
*Fetajuustoa kuutioina (ei salaattijuusto, huomhuom!)
*Tartare maustettuja cocktail tuorejuustoja annospaloina
*Juustoportin brandy pähkinä-juusto
*Port Salut pehmeä emmental
Lisäksi lautasella tarjottiin kiinteän mustapippurituorejuuston loppupalanen
ei mitään mäkki-tukemisia tähän väliin
Persiljatussukoita kera emmentalin

No comments:
Post a Comment