Olen ollut laiska postaaja, ja decapitatedin nimissä olisi pääni katkaistava lähiaikoina.
Yhtä verisesti kuin kosher teuraskarja. Tai sitten ei.
Onhan sitä tullut kokattua ihan helvetisti, vaan kun ei sitten aikaa olevinaan riiitä ruokien tänne postaamiseen. Mie kirjoitan mieluusti enemmän tarinaa ja reseptiä jokaisen ruoan oheen, enkä vain liitä kuvaa ja kerro että tätä syötiin. Kiitos nam, toimi itsekin näin! ^__^uustoja, Eurooppalaiset täytekakut, Eurooppalaise
Valmistin tässä yhtenä viikonloppuna marsalaviinistä perinteistä italialaista täytekakkua: millefoglie alla cremaa . Kakussa täytteenä ihanaa marsalaviinistä, munankeltuaisista ja kermasta tehtyä täyteläistä vaahtoa. Pohjat tein kaupan voitaikinasta, tosin ainahan se parempi olisi jos voitaikinatkin jaksaisi vääntää itse.
Täytekakku itsessään on hieman hankalahko valmistaa, koska voitaikina kohoaa useimmiten melko epätasaisesti.
Marsalaviini myydään lähestulkoon poikkeuksetta ihan perkeleen isoissa pulloissa. Tai siltä se tuntuu. Lähestulkoon litran kokoinen pullo maksaa noin 18€, ja säilyy avattuna ehken hyvällä tuurilla parisen viikkoa, juomakelpoisena pari päivää.. Tähän kakkuun marsalaviiniä menee vain sen 3 ruokalusikallista, joten jos innostut marsalaa ostamaan, kokeile sitä muihinkin herkkuihin. ;))Käytin marsalaa millefoglie alla creman lisäksi italialaiseen tiramisuun ja juotiin loppu ihan sellaisenaan tosi tuhdin juustolautasen kera.
Layers of love ^^
Italialainen täytekakku
lähde: masotto/ kotikokki.net
perus millefoglie alla creman ohje:
1 kg voitaikinaa
120 g sokeria
3 keltuaista
3 rkl marsala viinia
120 g jauhettuja manteleita
150 g kermavaahtoa
tomusokeria
Ohjeet:
Kaulitse voitaikina ohueksi ja leikkaa siita neljä samankokoista levyä (26cm halk.)jotka paistat uunissa rapeiksi, 200°C/n. 20 min. Käytä apuna irtopohjavuokaa, niin saat kakkulevyistä tasaisen pyöreitä! Tee Crema pasticcera eli vatkaa munankeltuaiset ja sokeri sekaisin, lisaa marsala viini ja hauduta vesihauteessa sekoittaen kunnes täyte on paksua ja vaaleaa. Anna jäähtya ja sekoita kermavaahdon kanssa. Kokoa Millefoglie eli levy, Cremaa, vähan manteli"polya" ja VALINTASI MUKAAN esim. Suklaarouhetta tai mansikkasiivuja, taas levy, cremaa jne. kunnes viimeseksi päälle levy ja paljon tomusokeria... Ja koristele mielesi mukaan mutta voi jattaa koristelemattakin!
Eivalmis + walamis
Kaulittu ja pinottu
Näinkin voi käydä.
Stuff the pig
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tosiaan niin siitä juustosta ja marsalasta. Ite en ole mikään viiniexpertti, eikä tähän ikään mennessä varmasti moni muukaan ole. :p Jos joku asiantuntija haukkuu nyt marsalan ja juustojen yhdistelmän kommenteissa, niin go ahead, en suutu. Itse en oikeastaan marsalan mausta pidä sellaisenaan, mutta juustojen kanssa makuelämys oli hieman miedompi ja olivathan ne juustotkin todella herkullisia. :)
sehän on homeessa
----------
Perustietoa marsalasta:
Viini sai ennenmuinoin merimatkalla hienon aromin, johon vaikutti auringon paahtava lämpö ja laivan keinuminen. Nykyajan varastoinnissa ei viiniä keinutella, mutta lämpöolosuhteet pyritään tekemään viinin kypsymiselle suotuisiksi.
Marsalaviinissä on rypälemehun osittaisen kuumentamisen johdosta pieni palaneen sivumaku, joka ei miellytä kaikkia. Viiniä on useita tyyppejä, joista Vergine-tyyppiin ("neitsytviini") ei lisätä lämmitettyä mehua ja se on aina kuivaa, varastoitu vähintään 5 vuotta ja alkoholipitoisuus on vähintään 18 %. Ruoanlaittoon käytetään Fine-tyyppiä, joka on varastoitu vähintään 12 kuukautta ja jonka alkoholipitoisuus on vähintään 17 %. Fine-marsalaa on sekä kuivaa että makeaa. Tavallisin juomaviini on Superiore, jonka varastointiaika on 2 vuotta ja alkoholipitoisuus 18 %. Tätä tyyppiä on myös sekä kuivaa että makeaa. Lisäksi on kaikenlaisia maustettuja marsalaviinejä, tavallisin lienee Marsalauovo eli munamarsala.
Italialaiset käyttävät marsalaa lihan paistamiseen. Ruskistettu liha, tavallisimmin vasikka, mutta myös kana tai porsas, nostetaan pannulta, jolle lisätään tilkka viiniä, annetaan melkein haihtua ja sen jälkeen käännetään lihat uudelleen pannulla. Jälkiruokiin käytetään myös paljon makeaa marsalaa.
Kasvispasteija ja nuggetti
Pikkusisko ja iso sulateveli
Käytimme elämämme ensimmäiseen juustolautaseen:
*Valko-ja sinihomejuustoa
*ananas-hasselpähkinätuorejuustoa
*Ruohosipulituorejuustoa
*Pippurituorejuustoa
*Valkosipulituorejuustoa (valion viola - pikkusisko)
*Pehmeää edamin tyyppistä juustoa
*savusulatejuustoa
*Gruyereä
*kovaa cheddaria
*Kasvispasteijoita
*Sesamnuggetteja
*Pähkinöitä, viinirypäleitä ja suolakeksejä
Tuo musta tuorejuusto näyttää ihan miulta.
Dude, I just want to grab your peanuts
Say cheese
Että skål, hei veljet kippis vaan!

Testatkaa ennen kun tuomitsette, juustolautanen rocks.

No comments:
Post a Comment