
" Panda taikoo parempaa" :3
Näinhän se on, ainakin tässä kakussa. Lemonia käytin lakuvaahdossa kepposena mausteena, ja koristelin caken sitten lakritsakastikkeella, pandan lakuilla, erinäisillä koristegeeleillä ja nyhrätyllä marsipaaniruusulla. Lakukakkuun tulee paremmat ja tarkemmat ohjeet myöhemmin, sillä tätä tehdään uudestaankin!
LAKRITSIKAKKU
raaka-aineet:
Pohja:
150g salmiakkidominoita
60g voita
Täyte:
3 dl kuohukermaa/vispikermaa
200g tuorejuustoa
1-2dl pirkan lakritsakastiketta
100g pieniksi kuutioiksi hienonnettua lakritsia
0,5 sitruunan puristettu mehu
0,5 sitruunan raastettu kuori
1tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
4kpl liivatetta + 1rkl sitruunamehua sulatukseen
Ohjeet:
Pohja:
Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sula voi.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele pohja tasaisesti paperin päälle.
Täyte:
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Purista sitruunan mehu + raasta kuori hienoksi.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon tuorejuusto, lakritsikastike, vaniljasokeri, sitruunamehu, kuoriraaste ja sokeria maun mukaan.
Hienonna lakuista noin 1mmx1mm kokoisia pieniä kuutioita ja sekoita kerma-lakuseokseen.
Purista toisesta sitruunanpuolikkaasta noin 1rkl sitruunamehua. Kuumenna mehu kattilassa kiehuvaksi. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota sitruunamehuun.
Sekoita liivateseos täytteeseen ohuena nauhana kokoajan tehokkaasti sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Koristele kakku lakupaloilla/ lakritsakastikkeella ja tarjoile :)

No comments:
Post a Comment